Pojištění spoluúčasti
Nevím, jak to bylo dříve, ale teď je to podle mě jasné. Pokud chceš mít pojištění spoluúčasti s limitem 30000 Kč, musíš si přidat k tomu běžnému cestovnímu pojištění ještě toto připojištění za 20 Kč denně.
Když jsme u těch pojistek spoluúčasti tak dávám nějaké zkušenosti:
* Worldwideinsure: 10k za drobnou zaviněnou nehodu; pojistka roční, cca 5 CZK/den, sedmkrát mi všechny papíry vrátili, doplňoval jsem spousty dokumentů, které byly naprosto nesouvisející a které už třikrát měli k dispozici, pak volali do půjčovny atd., zachránilo mě, že jsem auto měl ze slušné a spolupracující půjčovny; prachy přišly asi za dva měsíce
* Generali: 2k za nezaviněné poškození dveří; cena včetně základního cestovního pojištění po slevě přes cca 30 CZK/den; dodal jsem jeden formulář a nahrál jim tam všechny fotky auta, co jsem měl (takže asi 100 kousků, protože jsem se bál, co nehostinná příroda provede autu… :D) Za dva dny volala slečna, že vše OK a posílá prachy na účet.
* Kooperativa: 1k za rozbitou sklenici v resortu; ulítla mi při popíjení v bazénu, to jo, ale cena trochu scam, stáhli mi to z preautorizované karty, jinak bych se hádal; pojišťovna mě donutila jít hezky postaru na pobočku a vyplnit milion papírů, poté do týdne poslali prachy bez problémů zpět.
Libor_S napsal(a):Nevím, jak to bylo dříve, ale teď je to podle mě jasné. Pokud chceš mít pojištění spoluúčasti s limitem 30000 Kč, musíš si přidat k tomu běžnému cestovnímu pojištění ještě toto připojištění za 20 Kč denně.
Už je mi to taky jasné, prohlédl jsem si smlouvu, o pojištění odpovědnosti tam nic nemám, takže jsem v pytli. :-(
Nikdo ani mít nemůže, protože Defend pojištění spoluúčasti, nota bene pojištění půjčených aut neposkytuje. Nebo myslíš jen obecně na vlastní auto?
Aha, oni ho prodávají, ale to pojištění není jejich, tedy oni nejsou pojistitel. Je to v podstatě toto https://www.carhireexcess.com/ie/
Ok, ty podmínky, co inzerujou vypadají dobře, není nutný police report vždy, velký limit, max 30 dní na vyřízení, komunikace v češtině... Co si o tom myslíte?
Limit nerozhoduje, auto jen do 10 let stáří, což v některých destinacích může být problém a dopředu to člověk ani neví. Ty cajty chtějí, pokud to místní předpisy požadují... Jako takový klasický standard, jedinou výhodu pro někoho může být komunikace v ČJ. Ale musí to někdo vyzkoušet v praxi.
také se to nevztahuje na administrativní poplatky půjčovny spojené s řešením události. Hodně půjčoven kromě samotné škody a poplatku za ušlý zisk po dobu opravy (která v praxi většinou vůbec neproběhne) má ještě poplatek za administraci škody, většinou 50 nebo 60 EUR, to by tam šlo za váma.
U WWI i dřívější icarhire to bylo kryto.
Viděl jsem v tomto vlákně dotaz - sice už letitý - na téma pojištění na krytí spoluúčasti při půjčení auta někde v zahraničí. Trochu jsem to sám pro sebe googlil a vypadlo na mne tohle: https://www.defend-online.eu/cs/...jceni-vozu
Je to z české dílny. Pojistku jsem si zařídil - případné zkušenosti vysdílím. Bezpečné cestování přeju
Používáte to připojištění často/vždycky? Posledních 10 půjček jsem riskl bez toho, většinou je spoluúčast kolem 1000€ a pojištění na kreditce mi pokryje 10k, takže reálně bych pojišťoval cca 15k.. zatím bez nehody, ale asi mám hlavně štěstí :D
já jsem měl zatím asi 3 události, za dvě jsme sice nijak nemohli, ale někdo nás odřel na parkovišti a neukecali jsme to. I když mám tady v rámci premiového bankovnictví to pojištění do 10 tisíc, a škoda na tom škrábanci byla spíš symbolická (nikdo ji ani neopravoval), naúčtovali si pokaždé kolem 12-13 tisíc kč, takže to beru tak, že už si to na sebe vydělalo.
Je pravda, že ta administrace pojistných událostí je opruz, takže už asi 4x nám chtěli něco naúčtovat a uhádal jsem to, takže taky přemýšlím nad variatnou fungovat bez pojištění, ale vzhledem k tomu, že celoroční pojistka není tak drahá, využiju to na hromadu výletů a náklady si dělíme mezi účastníky, tak to je prakticky zanedbatelná částka.
Najde se i nějaká pojistka, co by fungovala i na carsharing? A ideálně i mimo zahraničí? Hledal jsem a nic nenašel.
Áčko napsal(a):Používáte to připojištění často/vždycky? Posledních 10 půjček jsem riskl bez toho, většinou je spoluúčast kolem 1000€ a pojištění na kreditce mi pokryje 10k, takže reálně bych pojišťoval cca 15k.. zatím bez nehody, ale asi mám hlavně štěstí :D
Beru vždycky... a (spíš z pohodlnosti) beru většinou připojištění přímo od půjčovny (pokud nabízí, zatím nabízely všechny).
A ano, zatím jsem ho nikdy nevyužil .)
Má už někdo zkušenost s directem? Tam to vychází na 6 dní lehce přes 3 stovky a do limitu 1 000 euro (což v mém případě na max spoluúčast 900 euro stačí)
Pojišťoval jsem dneska spoluúčast na worldwideinsure.com. Odmítlo mi to 4 různé karty. Byl jsem nakonec nucen zaplatit přes PayPal. Netušíte, proč to tak je, stalo se vám to v poslední době? Letos v březnu problém s kartou pokud si pamatuji nebyl.
V říjnu 2021 mi to kartou nešlo a musel jsem platit po telefonu. Pak už jsem WWI nepoužil.
Nechtěl jsem platit přes PayPal, protože bych platil konverzi měny.
Napsal jsem na podporu a poslali mi na mail link na platbu kartou - září 2022.
Platba Revolut libry.